Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@14:14:42 GMT

کاشت 2200 متر مربع چمن S.O.D در غرب تهران

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۷۶۴۷۱

خبرگزاری آریا - به همت اداره فضای سبز منطقه 9 بیش از 2200 متر مربع چمن رولی یا چمن فرش و به نوعی چمن آماده با نام مرسوم S.O.D در پهنه غربی پایتخت کاشته شد.
به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه9، مصطفی دینی، معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه در این خصوص گفت: رایج ترین شیوه کاشت چمن یا پوشش های چمنی کاشت و تکثیر آنها از طریق بذر می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او افزود: کاشت چمن رول را نمی توان به خــودی خود یک شیوه تکثیـــــر محسوب کرد و این شیوه را شاید بتوان صرفاً نوعی انتقال تلقی کرد که محصول آن به نام های متعددی از جمله؛ چمن رولی یا چمن فرش، چمن آماده با نام مرسوم SOD خوانده می شوند.
معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه9 توضیح داد: چمن رولی یا SOD پوششی است چمنی که قسمتی از خاک بستر مجاور آن توسط ریشه ها با یکدیگر پیوسته اند، SOD در واقع همان روش های کاشت بذر SEEDING می باشد، لیکن به واسطه کاهش حجم خاک روش های اجرایی و نگهداری آن دستخوش تغییراتی به فراخور محیط تقاضا و کاربری آن گشته است که این شیوه در حال حاضر مورد استفاده جهانی داشته و رو به توسعه و بهبود است.
دینی به مزایای چمن کاری از طریق SOD که باعث تسریع در اجرا می شود اشاره کرد و بیان داشت: اجرای عملیات بدون توجه به فصول و محدودیت های زمانی شامل مدیریت زمانی آب در بازه زمانی کاشت تا برداشت، کاهش هزینه های جانبی در مدت عملیات تا مرحله استقرار، قابلیت ترمیم زمین و غلبه بر عوامل محدود کننده، بارش ها، تند باد ها، سرما و گرمای فزاینده حذف واکاری، عدم استفاده از مالچ و کود دامی و در نتیجه تسریع در طراحی فضای سبز می باشد.
او با اشاره به روش های اجرایی تصریح کرد: این عملیات در مزرعه SOD از طریق کاشت بذر انجام شده و کلیه مراحل کاشت بذر از زیر سازی تا نگهداری و تیمارهای لازم در طول این مدت را شامل می شود و در واقع برداشت محصول شامل زیر مرحله های cutting,rolling,transfer است که هر یک مدیریت جداگانه ایی را طلب می کند.
معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه9 در ادامه افزود: در مرحله cutting پوشش چمن تا عمق مناسب توسط دستگاه های ویژه معروف به sod cutter به صورت نوارهایی با عرض یکسان و استاندارد در طول مناسب به منظور حمل و برش خواهد خورد و پس از آن در مرحله rolling نوارها توسط دستگاه ها یا شیوه های معمول به صورت رول های قابل حمل پیچیده می شوند که در مرحله آخر رول ها روی تریلر ها برای حمل به سایت اصلی انتقال می یابند.
او همچنین گفت: در مرحله جاگذاری که این مرحله پس از تسطیح و رگلاژ بستر کاشت رول ها در کنار یکدیگر قرار گرفته و عملیات نگهداری شروع می شود و پس از طی مراحل رشد و استقرار به صورت یکپارچه در خواهد آمد، که نمونه اجرا شده آن در منطقه9 واقع در تپه شماره4 میدان آزادی می باشد.
دینی در خاتمه یاد آور شد: این چمن از نوع سردسیری با فرمول بذر 20% پوا، 20% فستوکا، 60% لیلیوم می باشد که در مساحت 2200متر مربع با هزینه یک میلیارد و هفتصد و هشتاد و دو میلیون ریال در منطقه9 کشت شده است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: چمن رول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۷۶۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهار میلیون متر مربع از معابر بجنورد نیازمند آسفالت

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از خراسان شمالی، علی اربابی در گفت‌وگو با خبرنگار استانی ایسکانیوز در خراسان شمالی با گرامی‌داشت روز شوراها درباره آسفالت معابر شهر بجنورد اظهار کرد: روند حرکت و توسعه این اقدام در شهر بجنورد تا حدی افزایش یافته است.

وی گفت: در سال ۱۴۰۰ به مساحت ۷۰ هزار متر مربع، در سال ۱۴۰۱ به مساحت ۱۸۰ هزار متر مربع و در سال ۱۴۰۲ به مساحت ۲۳۱ هزار متر مربع از معابر شهر بجنورد آسفالت شدند.

نایب رئیس شورای شهر بجنورد اعلام کرد: در سال جاری نیز ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار متر مربع از معابر شهر بجنورد آسفالت خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: در مجموع هنوز می‌بایست چهار میلیون متر مربع از معابر این شهر آسفالت شوند.

اربابی همچنین تصریح کرد: آسفالت معابر مناطق کم برخوردار و حاشیه نشین این شهر نیز در برنامه اقدامات اجرایی شهرداری بجنورد قراردارد.

در عین حال، وی به کارخانه قدیمی تولید آسفالت شهرداری بجنورد نیز اشاره و بیان کرد: این کارخانه فرسوده است که موجب شده بر کیفیت تولید آسفالت این شهر اثرگذار باشد.

افزون بر این، نایب رئیس شورای شهر بجنورد با اشاره به میدان خرمشهر نیز اعلام کرد: به منظور روان سازی ترافیک در مسیر این میدان، مطالعات ایجاد تقاطع غیر هم‌سطح در این میدان آغاز شده است.

وی همچنین از برنامه در دستور کار شهرداری بجنورد در زمینه انجام بازگشایی پنج نقطه مهم و محوری این شهر به منظور روان سازی ترددها خبر داد و گفت: طی سال جاری، پنج نقطه واقع در مسیرهای ۳۲ متری شهدا، انتهای خیابان قیام جنوبی و در مسیر ۴۲ متری آیت الله موسوی بجنوردی بازگشایی خواهند شد.

اربابی در خاتمه به خریداری ۲۵ دستگاه اتوبوس و ۱۴ دستگاه ون برای شهر بجنورد در راستای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی شهر بجنورد نیز اشاره و اعلام کرد: تعدادی از دستگاه‌های خریداری شده به شهرداری بجنورد تحویل شده‌اند و هنوز تعدادی نیز تحویل نشده‌اند.

خبرنگار: سمانه قهرمانی

انتهای خبر/

کد خبر: 1228978 برچسب‌ها بجنورد ایسکانیوز

دیگر خبرها

  • طرز پخت نان بربری به شیوه افغان ها (فیلم)
  • اخذ تدابیر امنیتی در برگزاری دور دوم انتخابات شهر و استان تهران
  • فرآیند پخت نان لواش به شیوه استانبولی
  • اخذ تدابیر امنیتی در برگزاری دور دوم انتخابات شهر و استان تهران‌
  • شیوه واکنش به نشانه‌های هشدار دهنده خودکشی
  • بیش از ۳۳ هزار متر مربع از اراضی ملی سوادکوه شمالی خلع ید شد
  • شیوه متفاوت تدریس آقا معلم پاوه‌ای
  • چهار میلیون متر مربع از معابر بجنورد نیازمند آسفالت
  • پیروزی بلندقامتان ذوب آهن در گام دوم
  • ذوب آهن جبران كرد، جنگ نيمه نهايى ادامه دارد