Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از لرستان،مهرداد فتحی بیرانوند،مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان  بیان کرد: روز گذشته در آخرین جلسه شورای عالی محیط زیست کشور که به ریاست رییس محترم جمهوری و با حضور رییس سازمان حفاظت محیط زیست و سایر اعضای شورا ارتقاء سطح مناطق حفاظت محیط زیست برگزار شد، منطقه صید ممنوع قالی کوه و شادابکوه به مناطق حفاظت شده لرستان افزوده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او با اشاره به نقش مناطق تحت مدیریت در حفاظت از گونه‌های جانوری و گیاهی اظهار کرد: با این مصوبه منطقه قالی کوه به مساحت ۱۱۲ هزار هکتار که کریدوری حساس مابین اشترانکوه و سایر زیستگاه‌های استان است و منطقه شادابکوه به مساحت ۲۵ هزار هکتار که زیستگاهی مهم برای گونه ارزشمند و اندمیک سمندر لرستانی محسوب می‌شود به مناطق حفاظت شده ارتقاء سطح یافتند.
فتحی بیرانوند ادامه داد: با این مصوبه مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست در لرستان به میزان ۷۸ درصد افزایش یافته و به مجموع ۳۱۳ هزار هکتار رسید که حدود ۶/۱۰ درصد مساحت استان را شامل می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان اضافه کرد: تعداد پاسگاه‌های محیط بانی این استان ۲ برابر شده است.

مهرداد فتحی بیرانوند با بیان اینکه اکنون ۱۷ پاسگاه محیط بانی در لرستان فعال است و چهار پاسگاه نیز به زودی در استان بهره برداری می‌شود، ادامه داد: قبل از دولت تدبیر و امید فقط هفت پاسگاه محیط بانی در این استان وجود داشت.
او یادآور شد: احداث پاسگاه محیط بانی در دولت تدبیر و امید در این استان رکورد بی نظیری داشت و اکنون نیز چهار پاسگاه محیط بانی در نورآباد، سلسله، بیشه دالان و شول آباد در دست اقدام است که به زودی به ظرفیت حفاظت از تنوع زیستی استان افزوده می‌شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان تاکید کرد: ظرفیت احداث پاسگاه  در سطح کشور بی نظیر است چرا که در این مدت ۱۴ پاسگاه در استان احداث شده است.
او گفت: پاسگاه محیط بانی چهار شاخ نورآباد در ساختمانی ۲ طبقه با مساحتی حدود ۲۰۰ متر مربع و با اعتباری بیش از چهار میلیارد ریال نیز به منظور حفاظت و حراست از حیات وحش منطقه و ارتقاء سطح حفاظتی احداث و به بهره برداری می‌رسد.

به گفته او  مجموع زیربنای ۱۰ پاسگاه محیط بانی موجود در طول ۴۵ سال پیش از شروع به کار دولت تدبیر و امید ۷۹۰ متر مربع بوده که برخی از این مستحدثات نیز بصورت ساختمان‌های مستعمل واگذار شده برخی از نهاد‌های دولتی و برخی دیگر با کیفیت پائین و غیر استاندارد بنا شده است.

فتحی بیرانوند ادامه داد:،در سال ۱۳۹۳ با تدوین یک برنامه عملیاتی جهت برطرف نمودن شکاف‌های حفاظتی در مناطق تحت مدیریت این اداره کل در سطح استان، احداث ۱۲ پاسگاه محیط بانی در دستور کار قرار گرفت.

او افزود: طبق برنامه عملیاتی تدوین شده تاکنون ۷ پاسگاه محیط بانی به بهره برداری رسیده و ۲ پاسگاه محیط بانی در حال احداث و چهار پاسگاه محیط بانی در مرحله اخذ مجوزات و تهیه نقشه هستند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان اظهارکرد: مجموع زیربنای پاسگاه‌ها ۲ هزار و ۴۵۵ مترمربع است که با قیاس نسبت به ۷۹۰ متر مربع مجموع زیربنای پاسگاه‌های موجود در طول ۴۵ سال قبل از دولت تدبیر و امید می‌توان رشد سه برابری در احداث ساختمان‌های حفاظتی در طول ۶ سال رامشاهده کرد.

او ادامه داد: احداث ساختمان آزمایشگاه و مرکز ملی پایش استان با زیربنای یک هزار و ۴۵۰ متر مربع، احداث مرکزآمادگی جسمانی محیط بانان با زیربنای ۱۵۰ متر مربع، احداث سایت آبشخور حیات وحش با وسعت ۶ هزار متر مربع و به ثمر رساندن بسیاری از پروژه‌های آبرسانی، برق رسانی و گاز رسانی به مراکز تحت مدیریت این اداره کل و تجهیز ادارات و پاسگاه‌های محیط بانی از دیگر اقدامات این دولت است.

او افزود: لرستان در قلب زاگرس واقع شده و نقش مهمی در اکوسیستم این منطقه دارد به نحوی که از مجموع ۶ میلیون هکتار جنگل‌های زاگرس ۱.۲ میلیون هکتار آن در این استان قرار دارد.

لرستان با دارابودن ۲۵ درصد تنوع زیستی کشور و بهره‌مندی از بیش از یکهزار و ۷۰۰ گونه گیاهی و ۳۵۸ گونه جانوری و گونه‌های اندمیک گیاهی یکی از مناطق غنی کشور از منابع زیست محیطی به شمار می‌رود.

انتهای پیام/ب

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست لرستان مناطق حفاظت شده محیط بانی مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان پاسگاه محیط بانی دولت تدبیر و امید فتحی بیرانوند مناطق حفاظت تحت مدیریت متر مربع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۷۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت صندوق ملی محیط‌زیست در کهگیلویه و بویراحمد بدون استفاده مانده است

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: ظرفیت صندوق ملی محیط زیست در این استان بدون استفاده مانده است.

اسلام جاودان خرد، در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا افزود: صندوق ملی محیط زیست بعنوان یک موسسه عمومی غیردولتی وابسته به سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه حفظ و تنوع زیستی و جلوگیری از آلودگی و تخریب محیط زیست کشور فعالیت می‌کند و تسهیلات با بهره کم به طرح‌های حافظ محیط زیست پرداخت می کند که متاسفانه تاکنون در استان کهگیلویه و بویراحمد از این ظرفیت ملی استفاده نشده است.

وی اظهارکرد: متاسفانه صنایع، شهرداری ها، شرکتهای شهرکهای صنعتی و حتی بخش خصوصی و غیردولتی از این فرصت برای ارائه طرحهای محیط زیستی و بهرمندی از دریافت تسهیلات حمایتی این صندوق استفاده ای نکرده اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: بخش عمده منابع مالی این صندوق در چارچوب اساسنامه و در قالب اعطای تسهیلات با نرخ ترجیحی برای رفع آلودگی های محیط زیست و طرحهایی که منجر به حفظ محیط زیست شوند، مصرف می شود.

جادودان خرد تصریح کرد: این صندوق آمادگی دارد از طرح ها و پروژه‌های حافظ محیط زیست در حوزه های صنعتی، کشاورزی، طرحهای کاهش دهنده آلودگی هوا، آب و خاک، نیروگاههای تولید انرژیِ پاک بخصوص طرح‌های مدیریت پسماند شهرداری ها تسهیلات پرداخت کند.

وی بیان کرد: واحدهای صنعتی، معدنی، شهرداری ها، ادارات جهاد کشاورزی، صنعت معدن و تجارت، میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، شرکت های صنعتی و  فرمانداران می توانند نسبت به معرفی طرح های حائز اهمیت در راستای حفاظت از محیط زیست به ریاست این صندوق یا به اداره کل حفاظت محیط زیست استان جهت راهنمایی های لازم مراجعه کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • ساماندهی ۹۰ تن نخاله ساختمانی با اجرای یک پویش در استان مرکزی
  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند
  • حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است
  • باید از برگزاری تورهایی که مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت ندارند، جلوگیری شود
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • ظرفیت صندوق ملی محیط‌زیست در کهگیلویه و بویراحمد بدون استفاده مانده است