Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@18:26:18 GMT

بختگان تراز آبگیری دریاچه‌های ایران را شکست

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۸۲۰۴۵

بختگان تراز آبگیری دریاچه‌های ایران را شکست

حمید ظهرابی روز یک‌شنبه با بیان اینکه بختگان در سال گذشته ۱۵.۶۸ کیلومتر مربع آبگیری شده بود افزود: این دریاچه در اردیبهشت سال جاری  ۱۵۵.۹ کیلومتر مربع آبگیری شده و تراز آبگیری تالاب‌ها و دریاچه های کشور را شکسته است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس افزود: طبق بررسی مرکز سنجش از دور وابسته به سازمان فضایی  ایران تصاویر ماهواره ای تالاب های مهم کشور   در دو روز مشابه در سالهای ۹۸ و ۹۹ و تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط به این پهنه های مهم آبی، تالاب بختگان تراز آبگیری را زده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 ظهرابی در ادامه در خصوص آبگیری تالاب مهارلو نیز گفت: این تالاب در اردیبهشت پارسال  ۱۵۹.۷۲ کیلومتر مربع آبگیری شده بود که در سال جاری این سطح آبگیری به  ۱۷۹.۱۵ کیلومتر مربع افزایش یافته و  ۱۲ درصد افزایش آبگیری داشته است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس همچنین در خصوص وضعیت تالاب طشک هم گفت: این تالاب در اردیبهشت ۹۸ با مساحت آبی ۹۹.۲۸ کیلومتر مربع  فصول بارندگی را سپری کرد و در سال جاری سطح آبگیری آن به  ۱۴۱.۹ کیلومتر مربع رسیده  و ۴۳ درصد افزایش آبگیری داشته است.

تالاب و دریاچه بختگان بزرگترین دریاچه استان فارس در سال‌های پر آب زیستگاه زمستانه پرندگانی مانند فلامینگو، درنا، کبوتر دریایی، آب‌چلیک، مرغابی، غاز است که از روسیه و دشت‌های سیبری به ایران مهاجرت می‌کنند.

این دریاچه که در فاصله ۲۲۰ کیلومتری شرق شیراز در استان فارس قرار دارد در حفظ بوم‌ساختار و محیط زیست شهرستان‌های اطراف نیز تأثیر بسزایی دارد و در سال‌های گذشته کاملاً خشک بود و در حالی که امسال بر اثر بارش‌های بهاری  آبگیری شد اما در گرمای تابستان معمولا باز هم به سمتی خشکی می گراید.

دریاچه های بختگان ، مهارلو و طشک در شهرستان های نی ریز ، سروستان و بختگان در شرق شیراز واقع شده اند.

برچسب‌ها دریاچه بختگان اداره کل حفاظت محیط زیست فارس فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دریاچه بختگان اداره کل حفاظت محیط زیست فارس فارس دریاچه بختگان اداره کل حفاظت محیط زیست فارس فارس کیلومتر مربع محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۲۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی‌های بهاری

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: حدود ۲۴۰۰ سازه آبخیزداری در خراسان جنوبی وجود دارد که سازه‌های آبخیزداری حدود ۹۰ میلیون متر مکعب سطح آبگیری دارد.

علیرضا نصرآبادی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وجود ۲۴۰۰ سازه آبخیزداری در سطح استان گفت: سازه‌های آبخیزداری حدود ۹۰ میلیون متر مکعب سطح آبگیری دارد که از  ۱۴۰۲ تاکنون با توجه به آخرین بارش‌های صورت گرفته ۲۵ میلیون متر مکعب آبگیری داشته است.

وی بیان کرد: با توجه به بارش‌های اردیبهشت حدود ۱۷ میلیون مترمکعب از ۲۵ میلیون متر مکعب مربوط به بارش‌هاش اخیر بوده است.

نصرآبادی افزود: سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی در بارندگی‌های چند روز اخیر حدود ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب را مهار کردند که از این میزان یک میلیون متر مکعب آب در سازه‌های آبخیزداری شهرستان بیرجند ذخیره شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی افزود: وجود این سازه‌ها باعث شد، حجم زیادی از سیلاب مدیریت و میزان خسارت‌های کاهش یابد.

وی با اشاره به پیامدهای تغییر اقلیم اظهار کرد: تغییر زمان بارندگی‌ها و نیز نوع آن که شکل رگباری به خود گرفته و همچنین خشکسالی‌ها که موجب از بین رفتن پوشش گیاهی و کاهش نفوذ پذیری خاک شده است. سیلابی شدن بارش ها را به دنبال دارد.

نصرآبادی تصریح کرد: طی این بارندگی ها دو بندسار که متعلق به این اداره کل نبوده، شکسته و خساراتی به بار آورده است لذا توصیه می‌شود قبل از ساخت بندسار با مراجعه به ادارات منابع طبیعی از مشاوره فنی رایگان همکاران این اداره کل برخوردار شون تا در زمان وقوع سیلاب متحمل خسارت نشوند. 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: وجود سازه‌های آبخیزداری در کنار طرح های نهالکاری می‌تواند شرایط منطقه را برای کاهش پیامدهای خشکسالی و سیلاب بهینه کند.

وی بیان کرد: خشکسالی از نظر منابع زیرزمینی دچار مشکل بوده ولی از نظر مرتع امسال سال خوبی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی‌های بهاری
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • از افزایش تراز آب دریاچه ارومیه تا آغاز تولید بنزین از متانول
  • (ویدئو) تشکیل یک دریاچه فصلی در کویر اصفهان
  • طالبان حق‌آبه هیرمند را رهاسازی کرد | ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شد
  • راهنمای سفر به بافق شهری در قلب کویر ایران
  • (ویدیو) نیمی از تالاب هامون آبگیری شد
  • سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • تلاش بلینکن برای احیای یک طرح شکست خورده علیه ایران
  • ساخت هر کیلومتر مربع آسفالت چقدر هزینه دارد؟