Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - معاون محيط‌زيست: دستگاه‌هاي دولتي به زمين‌هاي محيط‌زيستي دست‌اندازي کرده‌اند

به گزارش مشرق، دريا و ساحل‌خواري، جنگل‌خواري، کوه‌خواري و اراضي خوش آب و هوا حجم بالايي از پرونده‌هاي زمين‌خواري را در کشور تشکيل داده‌اند. در اين ميان اراضي محيط‌زيست هم از آماج زمين‌خواران در امان نمانده است به گونه‌اي که معاون توسعه مديريت، حقوقي و امور مجلس سازمان حفاظت محيط‌زيست از وجود سه هزار پرونده زمين‌خواري در حوزه محيط‌زيست خبر داده است که در اين ميان و به گفته اين مقام مسئول دولتي دستگاه‌هاي دولتي سهم بالايي در پرونده‌هاي زمين‌خواري دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



گشتي در اخبار رسانه‌ها نشان مي‌دهد که زمين‌خواري جزو عناوين پر تکرار مجرمانه و پرونده‌هاي قوه‌قضائيه است به گونه‌اي که چندي پيش سخنگوي کميسيون اصل 90 مجلس از وجود 30 پرونده زمين‌خواري در اين کميسيون خبر داد. بهرام پارسايي، نماينده مردم شيراز در مجلس شوراي اسلامي در خصوص اين پرونده‌ها گفته است تعداد 30 پرونده در حوزه زمين‌خواري در کميسيون اصل 90 وجود دارد که عمده اين پرونده‌ها مربوط به استان‌هاي شمالي کشور و به ويژه کلاردشت است.

تشکيل 33 هزار و 402 پرونده زمين‌خواري در يکسال
همچنين حجت‌الاسلام اژه‌اي سخنگوي قوه‌قضايي در يکي از نشست خبري خود با اشاره به گزارشي که در سال گذشته از استان‌ها در مورد زمين‌خواري دريافت شده است، گفته است در سال 94 تعداد 33 هزار و 402 پرونده در مورد زمين‌خواري تشکيل شد که فعاليت بسيار شديدي بود. وي افزود: اکثراً اين پرونده‌ها شاکي خصوصي نداشت يا مدعي‌العموم يا براساس گزارش دستگاه‌هاي مختلف، به آنها وارد شده بود که در نهايت براي 19 هزار و 990 پرونده حکم صادر شد. سخنگوي قوه قضائيه تأکيد کرد: از اين مجموع 8 هزار و 222 مورد قلع و قمع وجود داشت و 37 هزار و 297 هکتار از زمين‌هاي تصرف‌شده، رفع تصرف شد و در مجموع در پرونده‌هاي زمين‌خواري 22 هزار و 763 نفر تحت تعقيب قرار گرفتند.

در حقيقت بررسي پرونده‌هاي زمين‌خواري نشان مي‌دهد که خلأهاي قانوني در حوزه ثبت و املاک و اسناد يکي از دلايل اصلي اين اقدامات مجرمانه است که سبب شده است تا پرونده‌هاي قطور و با مدت زمان طولاني رسيدگي در مراجع قضايي تشکيل شود. اوضاع وقتي پيچيده‌تر مي‌شود که به اين مهم توجه کنيم که پرونده‌هاي زمين‌خواري داراي فقط يک متهم نيست، بلکه در قريب به اتفاق اين پرونده چندين و چند متهم و شاکي وجود دارد.

محيط‌زيست: بيش از 2967 پرونده زمين‌خواري باز است
اما فاجعه‌بار‌تر از زمين‌خواري‌ها، زمين‌خواري در حوزه محيط‌زيست و آن هم در اراضي ملي و داراي طبقه‌بندي اکو سيستمي است که لطمات بسياري به محيط‌زيست و ذخير‌ه‌گاه‌هاي گونه‌هاي گياهي و جانوري وارد مي‌کند. در اين زمينه معاون توسعه مديريت، حقوقي و امور مجلس سازمان حفاظت محيط‌زيست با اشاره به اينکه در حال حاضر بالغ بر 2 هزار و 967 هکتار پرونده مفتوح در محاکم قضايي داريم، مي‌گويد: بخش حقوقي سازمان محيط‌زيست در سراسر کشور پيگير رفع تصرفات اين اراضي است و ادارات کل محيط‌زيست استان‌ها به نمايندگي از سازمان حفاظت محيط‌زيست در حال پيگيري و رفع اين تصرفات هستند.

وي با اشاره به زمين‌خواري‌ها در بخش‌هايي از تهران و با تأکيد بر اينکه براي رفع تصرف هر يک از اين اراضي جنگ سنگيني داشتيم، مي‌افزايد: برخي از اين زمين‌ها از جمله اراضي شميرانات از قيمت و مرغوبيت بسيار بالايي برخوردار است. در اين مناطق از سال 1392 تا 1395 بيش از 133 فقره پرونده با مساحت بيش از 3 ميليون و 595 هزار متر مربع در مراجع مطرح شد که از اين ميزان يک ميليون و 350 هزار متر مربع رفع تصرف شد و براي 224 هزار متر مربع در حال پيگيري در محاکم قضايي هستيم. دستگاه قضايي در حال رسيدگي به اين پرونده‌ها است تا احکام مربوط به آنها نيز صادر شود.

زمين‌خواران در کدام استان‌ها فعال‌تر بوده‌اند؟
مجابي به استان‌هايي که بيشترين زمين‌خواري‌ها را از آن خود کرده‌اند، اشاره مي‌کند و مي‌گويد: بوشهر از جمله مهم‌ترين اين استان‌هاست که براي دست‌اندازي‌هايي بالغ بر 330 هزار متر مربع اعلام شکايت کرديم که 120 هزار متر مربع رفع تصرف شده و باقي را اعلام جرم کرديم که در حال رسيدگي است. استان‌هايي که بيشترين ميزان تصرفات را داشته‌اند، اکثر اين دست‌اندازي‌ها در حاشيه شهرها بوده است، به طور کلي در آذربايجان غربي، اصفهان، کرمانشاه و گيلان ميزان دست‌اندازي بالا بوده است.

اقدامات زيربنايي براي مقابله با زمين‌خواري
معاون توسعه مديريت، حقوقي و امور مجلس سازمان حفاظت محيط‌زيست با بيان اينکه همواره پيشگيري را مقدم بر برخورد مي‌دانيم، مي‌گويد: در حال پيگيري ثبت دقيق تمامي مناطق سازمان حفاظت محيط‌زيست در سامانه سازمان ثبت اسناد هستيم که اين موضوع باعث مي‌شود ميزان تصرفات کاهش يابد. همچنين لايحه‌اي در قالب ماده 28 قانون احکام دائمي برنامه‌هاي توسعه کشور تصويب شد که بر اساس آن سازمان حفاظت محيط‌زيست براي رفع تصرف اراضي از پرداخت هزينه دادرسي معاف است.

وي تأکيد کرده است: سازمان حفاظت محيط‌زيست براي بازپس‌گيري انفال در مناطق تحت مديريت اين سازمان از تمامي متصرفان حقيقي، حقوقي، نهادهاي وابسته به قسمت‌هاي مختلف اعلام جرم و شکايت کرده است. در مواردي اشخاص حقوقي که به اين دست‌اندازي‌ها مبادرت کرده‌اند، برخي از دستگاه‌هاي دولتي هستند که در تمامي اين موارد عليه آنها اعلام جرم کرده‌ايم. اين دستگاه‌ها در حوزه‌هاي مختلف فعال هستند و ما براي بازپس‌گيري انفال هيچ تفاوتي قائل نمي‌شويم.

حفاظت از عرصه‌هاي ارزشمند کشور از اهميت بسيار بالايي برخوردار است، بر اين اساس و با توجه به قانون حفاظت و بهسازي محيط‌زيست، مناطق ارزشمند تحت عناوين اثر طبيعي ملي، ‌پناهگاه حيات وحش، پارک ملي و منطقه حفاظت شده بايد به صورت جديد توسط دولت تحت حفاظت قرار گيرد و بايد از کم‌کاري‌ها و کوتاهي جلوگيري به عمل آيد تا محيط‌زيست باقي مانده براي نسل آينده حفظ شود.

منبع: روزنامه جوان

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۶۱۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران

به گزارش خبرنگار مهر، عطا الله کاویان پیش از ظهر سه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران از اجرای برنامه های مختلفی چون پاکسازی مناطق جنگلی، ساحلی و مواصلاتی، جلسات تخصصی پسماند، کارگاههای آموزشی، برگزاری مسابقات نقاشی ویژه کودکان، دیدار با ائمه جمعه استان و بیان معضلات زیست محیطی، برگزای میز خدمت در مصلای‌های نماز جمعه در سراسر استان و برگزاری نشستهای علمی تخصصی با حضور اساتید دانشگاهی و فعالین محیط زیست؛ در هفته زمین پاک امسال توسط ادارات حفاظت محیط زیست استان همزمان با سراسر کشور خبر داد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: برنامه های مختلفی در هفته زمین پاک در راستای اشاعه فرهنگ زیست محیطی توسط ادارات حفاظت محیط زیست استان همزمان با سراسر کشور با شعار «مشارکت مردم ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین» اجرا شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران افزود: به مناسبت هفته زمین پاک؛ ادارات حفاظت محیط زیست استان با مشارکت دستگاههای اجرائی مرتبط و فعالان و دوستداران محیط زیست با اجرای ۲۸ برنامه مناطق جنگلی، ساحلی و راه های مواصلاتی را از زباله پاکسازی کردند.

کاویان تصریح کرد: دومین جلسه کمیته تخصصی پسماند پزشکی استان در سال ۱۴۰۳ در سازمان نظام پزشکی شهرستان رامسر برگزار و در این جلسه در خصوص ظرفیت بیمارستان ها و شرکت های توانمند در زمینه مدیریت پسماندهای عفونی، مدیریت پسماندهای دارویی و شیمیایی، نظارت بیشتر بر عملکرد مدیران اجرایی پسماند در این حوزه تاکید شد.

وی با اشاره به برگزاری ۳۰ کارگاه آموزشی گفت: در زمینه آموزش و تنویر افکار عمومی کارشناسان و محیط بانان استان با حضور درمدارس و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای دانش آموزان و کودکان پیش دبستانی مطالب زیست محیطی ارائه و دانش آموزان از پناهگاه حیات وحش سمسکنده ساری و موزه حیات وحش خشکه داران تنکابن بازدید کردند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران اضافه کرد: کارشناسان و محیط بانان استان شش دوره مسابقه نقاشی با موضوع زمین پاک در مدارس استان را برگزار و دو فیلم مستند ازگونه های جانوری و گیاهی برای دانش آموزان دو روستا حاشیه پارک ملی کیاسر به نمایش گذاشتند.

کاویان بابیان اینکه سه جلسه کارگروه پسماند در استان برگزارشد، تصریح کرد: در این جلسات درخصوص معضل پساب، پسماند و پایش محل دفن زباله بحث و گفتگو شد.

وی از دیدار روسای شهرستان های استان با ائمه جمعه و دادستان ها خبرداد و گفت: در این دیدارها درخصوص معضلات زیست محیطی منطقه گفتگو و برخی ادارات استان بابرپایی میز خدمت در مصلی نمازجمعه پاسخگو مطالبات زیست محیطی نمازگزاران بودند.

کاویان افزود: همچنین در این هفته سه نشست علمی -تخصصی با حضور اساتید، دانشجویان و سمن‌های زیست محیطی برگزار و چالش های زیست محیطی را مورد بررسی قرار دادند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در پایان با اشاره به شروع پویش «امروز من بدون کیسه پلاستیکی» افزود: مطابق آیین نامه کاهش مصرف کیسه های پلاستکی، توزیع رایگان کیسه های پلاستیکی برای فروشگاه‌های زنجیره ای ممنوع بوده و سازمان حفاظت محیط زیست سعی دارد با هماهنگی و فرهنگ سازی با پویش «امروز من بدون کیسه پلاستیکی» در هفته زمین پاک نسبت به عملی شدن این اقدام از طریق اقناع افکار عمومی اقدام کند. گفتنی است، هفته زمین پاک از ۳ الی ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با شعار «مشارکت مردم ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین» نامگذاری شده است.

کد خبر 6092909

دیگر خبرها

  • رهاسازی ۵ پرنده در طبیعت تالاب بیشه دالان بروجرد
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • دستگیری ۸ نفر از متخلفان محیط زیستی در اقلید
  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در تمامی زمینه های محیط زیستی
  • معرفی ۶ نفر از عاملان آلودگی محیط زیست کرج به مراجع قضایی
  • رفع تصرف بخشی از اراضی ملی در البرز مرکزی شمالی
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • استفاده از فاضلاب برای کشاورزی جرم است
  • یخ؛ جواهر کمیاب!